Limau Kasturi

1 polybag / pasu: RM12.90++ (mengikut saiz pokok)

Nak Dapatkan Anak Pokok Limau Kasturi? Tak Mahalpun!

Hubungi Kami Sekarang!

** Hubungi kami sekarang untuk harga runcit & borong semasa untuk anak pokok. Harga bergantung kepada saiz pokok, dan stok adalah terhad

KANDUNGAN LIMAU KASTURI

Mungkin ada pelbagai kelebihan limau kasturi yang kita masih tak tahu. Menurut kajian oleh Dr Suri Roowi dari Pusat Penyelidikan Teknologi Makanan, MARDI limau kasturi ada banyak khasiat.

Spesies oren dan limau ada  bahan pahit (hesperidin dan neohesperidin) sebagai bahan utama. Namun, limau kasturi berbeza kerana kandungan bahan berkhasiat utamanya adalah Florentin-G, viteksin dan asid askorbik (Vitamin C).

FLORETIN-G

Biasanya Floretin-G banyak pada epal dan sesetengah limau tropika. Menariknya, kandungannya dalam limau kasturi mungkin lebih tinggi daripada dalam epal. Jadi, tak hairanlah ia dijadikan minuman untuk kesihatan jantung, antioksidan dan antikedut. Contohnya Minuman Kasturi keluaran MARDI.

Kambing Aqiqah Murah Indonesia

VITEKSIN

Apa itu viteksin? Viteksin adalah agen mencegah penyakit darah tinggi dan menjaga kesihatan jantung kita. Sebagai contoh dalam buah Hawton Berry.

Tapi buat apa berbelanja dengan mahal sedangkan kita ada sumber yang tersendiri. Tambahan pula, kelebihan limau kasturi adalah harga yang lebih murah dan lebih senang dijumpai.

ASID ASKORBIK (VITAMIN C)

Mesti kaum wanita teruja dengan fakta ini. Siapa yang tak biasa dengar tentang Vitamin C, kan. Asid askorbik atau Vitamin C dengan dunia kecantikan tak dapat dipisahkan.

Mohon WhatsApp Kami Di +60 11 – 1752 8521 Atau Klik Di Sini Untuk Respon Yang Segera. Ruangan Komen Dibawah Hanyalah Sekadar Ruangan Perkongsian Ilmu. Terima Kasih!