Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kanser & Membantu Kita Mencegahnya





Perkongsian saya bagaimana peranan Vivix Shaklee Untuk Kanser, Iaitu Bantu Cegah dan Bantu Pesakit Kanser. Keistimewaan Vivix adalah ia berfungsi sehingga ke peringkat sel.

Vivix Shaklee Untuk Kanser; ‘Serang’ Pada Sel Tisu Organ dan Sistem

Bagaimana Vivix membantu saudara mara kita yang dah terkena kanser. Sekurang-kurangnya ia membantu melawan kanser.

Pertamanya. Faham dahulu sistem badan kita. Bagaimana penyakit itu boleh datang, dan bagaimana sistem badan kita berfungsi.

Dalam badan kita ada 11 sistem dalam badan. 11 sistem ni beroperasi 24 jam dalam badan kita. Antaranya;

  1. Sistem pencernaan
  2. Sistem peredaran darah
  3. Sistem perkumuhan
  4. Sistem reproduksi
  5. Sistem imun,
  6. dan…. cari la, ada 6 lagi (homework hehe)

Sistem ini menjalankan operasi dalam badan kita setiap hari. Yang kita kena tahu, sistem ni berasal daripada organ. Organ terbentuk terdiri daripada tisu-tisu manakala tisu terbentuk terdiri daripada sel-sel.

Sistem Organ > Organ > Tisu > Sel

Bila kita tak sihat, ia bermakna sistem dalam badan kita tak sihat. Bila sistem kita tak sihat bermakna sel kita tak sihat. Ia saling berkait. Kita hidup atas muka bumi disebabkan sistem dalam badan kita berfungsi. Apa beza orang yang sihat dan orang yang sakit adalah sistemnya.

Mungkin orang sakit tu ada sistem yang rosak, atau ada salah satu sistem dalam badan yang tidak berfungsi dengan baik.

Manakala orang yang sihat pula, ada sistem badan yang berfungsi dengan baik, ada kesuluruhan sistem badan yang berfungsi dengan baik.

Itu beza antara orang sihat dan tidak sihat. Sebab tu amat bagus ambil Vivix sebab Vivix berfungsi sehingga ke tahap sel. Asas dalam sistem dalam badan kita pun berasal daripada sel. Even untuk orang normal pun sangat bagus ambil vivix, sebab apa?

4 Perkara Vivix Shaklee Bantu Kesihatan; Vivix Shaklee Untuk Kanser

1) Membantu melindungi dan membaiki DNA di dalam sel badan. Kalau kita ada sel yang sihat secara automatik sistem dalam badan kita berfungsi dengan baik. Ini antara powerful kandungan yang ada dalam vivix, kandungan daripada alam semulajadi yang ada dalam sebotol vivix tu.

2) Berfungsi untuk meningkatkan prestasi sel. Prestasi sel ni bermaksud untuk sel ini bekerja ,ia perlukan sesuatu yang sihat. Tetapi sel akan banyak tak sihat disebabkan oleh AGE Protein yang ada banyak dalam sel.

AGE protein ini ialah protein daripada access sugar yang berlebihan, contoh karbohidrat yang berlebihan yang tak digunakan dalam badan , ia akan membentuk AGE protein.

AGE protein ni sangat jahat. Ia datang dalam keadaan menyerang sel-sel badan kita yang sihat, lama-kelamaan sel badan kita menjadi makin lemah dan makin lemah, lama-kelamaan sel menjadi mati.

Bila sel mati, maka keseluruhan sel badan kita tak dapat berfungsi dengan baik. Ini kaitannya.

3) Kandungan dalam Vivix membantu meningkatkan tenaga sel. As we know, sel kita kita akan sentiasa bergerak-gerak dan sel ni akan divide untuk ia menjalankan fungsinya.

Dengan pengambilan Vivix, kajian menunjukkan kandungan yang ada dalam vivix tu,menunjukkan ia membantu meningkatkan kadar penghasilan tenaga sel iaitu mitochondria dalam sel meningkat.

4) Menggalakkan kekuatan Telomere. Shaklee ada buat kajian, bila orang yang makan vivix ni, pemendekkan telomere (protective cap untuk DNA), dalam sel kita ada DNA.

Kadar pemendekkan telomere 40% untuk orang yang consume Vivix. Maksudnya kadar pemendekkan telomere untuk pengguna vivix 40% lower daripada orang yang tak makan Vivix.

Jadi bagaimana Vivix membantu dalam mencegah kanser dengan melindungi sel & memperbaiki sel. Vivix membantu membaiki sehingga sampai kepada DNA sel. Sebab itu ia sangat bagus untuk orang normal yang nak mencegah kanser.

Kanser boleh wujud pada pelbagai jenis sel. Ia dibezakan berdasarkan lokasi sel di mana ia bermula

Kita ni asyik terdedah dengan bahan kimia, pencemaran, makanan yang tidak sihat, gaya hidup tak sihat dan lain-lain. Dan faktor-faktor itu adalah punca terjadinya sel kanser. Jadi, dengan pengambilan Vivix dengan betul dapat membantu mencegah Kanser.

Beberapa faktor berlaku Kanser

Bagaimana Vivix membantu pesakit kanser adalah dengan kandungan yang terdapat dalam Vivix, iaitu kandungan Resveratrol dan Polifenol yang Allah ciptakan, sebab ia kandungan bahan semulajadi yang ada dalam vivix membantu sel-sel memperbaiki semula DNA yang rosak disebabkan sel kanser.

Contoh; bila sel Kanser makin merebak dalam badan, dan sel-sel yang sihat tiada. Oorang yang sihat makin sakit dan makin sakit disebabkan oleh sel kanser yang mendominasi badan.

Sebab itu dengan pengambilan Vivix, in sha Allah keep on doa dengan niat, dengan pengambilan vivix yang kandungan semula jadi yang ada dalam vivix yang Allah ciptakan tu, membantu untuk membaiki semula DNA damage.

Sebagaimana yang kita maklum, bila sel kanser datang menyerang, ia akan memusnahkan sel-sel badan yang lain. Tugas Vivix adalah repair semula sel yang rosak akibat serangan sel kanser tadi dan menjadikan sel-sel yang sihat. Vivix berperanan untuk repair until peringkat DNA.

Ada satu kajian yang menunjukkan kaitan antara DNA damage dan proses penuaan. Maksudnya ; lagi banyak DNA damage musnah lagi cepat kita tua lagi cepat proses penuaan (aging process) berlaku. Cepat tu bermaksud makin cepat fungsi badan kita slow down atau tidak berfungsi dengan baik.

Jangan kata Vivix mahal, once kita dah sakit, kita tak kan rasa vivix ni mahal sebab kita rasa kesihatan ini lagi mahal nak dibandingkan dengan harga sebotol Vivix yang berharga RM500 tu. Jika nak dibandingkan dengan khasiat kandungannya, kita takkan rasa mahal.

Telomere Study

Ada satu kajian Vivix yang sangat menarik Ija nak kongsi, tentang telomere study. Kajian ini Shaklee buat antara 2 golongan.:

  1. Golongan pertama, golongan yang consume Vivix untuk 5 tahun, dan hidup biasa-biasa iaitu hidup di bandar, terdedah pencemaran ,kehidupan normal macam biasa.
  2. Golongan kedua, golongan yang tak makan Vivix, tapi tinggal di tempat yang sihat. Yang jauh daripada pencemaran dan permakanan secara sihat.

Menakjubkan, telomere orang yang makan vivix ni walaupun duduk di kawasan bandar yang tidak terlalu alam semulajadi, telomere golongan pertama lebih panjang berbanding dengan golongan kedua yang duduk di pedalaman di kawasan alam semulajadi.

Yang ni adalah research yang dibuat oleh saintis Shaklee. Dengan kandungan resveratrol dan polifenol yang ada dalam vivix sangat bagus. Bagi individu yang :

  • Nak cegah kanser
  • Nak sentiasa awet muda
  • Nak maintain kesihatan badan
  • Penghidap Penyakit Vertigo

Untuk orang yang nak cegah Kanser atau ada history family terdekat face kanser, anda perlu ambil peluang bulan ni. Dengan promosi dan penjimatan yang sangat berbaloi.

Untuk yang sedang hidapi kanser, mungkin stage 1,2,3 atau 4 sekalipun. Ikhtiarlah dengan Vivix. Untuk consultation cara makan Ija akan bagi secara detail. Untuk cara makan yang stage 1 ,2, 3 4 berbeza.

Research paper yang Shaklee buat ke atas pesakit kanser, hasilnya menunjukkan sel kanser makin reduce berkurang dan hilang dengan pengambilan vivix.

Mohon WhatsApp Kami Di +60 19 – 320 3475 Atau Klik Di Sini Untuk Respon Yang Segera. Ruangan Komen Dibawah Hanyalah Sekadar Ruangan Perkongsian Ilmu. Terima Kasih!