Daun Setawar (Kalanchoe Pinnata) Untuk Meredakan Demam Panas

Nama Botani : Kalanchoe pinnata (Lam.) Pers.
Famili : Crassulaceae

**Anak pokok ini ada untuk dijual runcit dan borong dengan harga murah. Harga bergantung kepada saiz anak pokok, dan stok adalah terhad. Anda dijemput ke lokasi kami untuk melihat sendiri pokok ini dan pokok-pokok lain yang ada di sini. Sila hubungi kami sekarang.

Setawar Untuk Dijual

1 polybag / pasu: RM12.90 ++ (mengikut saiz pokok)

#Harga borong

> 50 polybags – RM9.90

> 250 polybags – RM6.50

Pokok setawar merupakan tumbuhan renek yang biasa dijumpai ditanam sebagai pokok hiasan. Mengikut kajian, daun setawar mengandungi saponin, flavonoid dan tanin. Setawar membiak melalui tiga kaedah iaitu anak yang bercambah melalui bahagian tepi daun yang matang, biji benih dan keratan batang. Pokok setawar sangat lasak dalam keadaan cuaca kering kerana daunnya mengandungi banyak air.

Daun setawar boleh digunakan untuk meredakan kepanasan badan akibat demam panas. Daunnya diramas di dalam air, gunakan air tersebut untuk membasahkan kepala. Setawar juga mempunyai ciri anti bakteria. Ia boleh digunakan untuk mengelak dan mencegah keradangan kulit.

WhatsApp Kami Di +60 11-5771 7870 Atau Klik Di Sini Untuk Respon Yang Segera. Ruangan Komen Dibawah Hanyalah Sekadar Ruangan Perkongsian Ilmu. Terima Kasih!