Pokok Rerama Hijau

Nak Dapatkan Anak Pokok Rerama Hijau? Tak Mahalpun!

Hubungi Kami Sekarang!

** Hubungi kami sekarang untuk harga runcit & borong semasa untuk anak pokok. Harga bergantung kepada saiz pokok, dan stok adalah terhad

Apa itu Pokok Daun Rerama ?

Pokok Daunn Rerama atau lebih dikenali sebagai Red Butterfly Wings merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di rantau Asia. Pokok Daun Rercama terdapat dalam pelbagai spesies dan warna.Tetapi yang digunakan untuk perubatan adalah dari jenis yang berwarna hijau, jenis yang tidak terdapat di Malaysia secara semulajadi.

Pokok Daun Rerama telah digunakan secara tradisional di kawasan pedalaman Thailand sebagai tumbuhan untuk merawat semua jenis penyakit.

Di Malaysia, Pokok Daun Rerama pernah menjadi fenomena dalam kalangan pesakit, khususnya penghidap kanser, yang berlumba-lumba untuk mencuba keberkesanannya setelah dikhabarkan tentang ‘keajaiban’ khasiatnya. Ramai yang ingin berikhtiar dengan Pokok Daun Rerama, tetapi tidak kesampaian kerana ketiadaan stok.


Hanya Pokok Rerama yang berwarna hijau tanpa sebarang belang merah digunakan dalam perubatan.

Info Tentang Pokok Daun Rerama :

  • Nama saintifik : Mariposa Christia Vespertillonis
  • Asal : Rantau Ais
  • Mencapai ketinggian 1.5 hingga 2 kaki dalam masa empat bulan bermula dari benih.
  • Daun yang sudah matang boleh dibuat ubat setelah mencapai tempoh empat bulan.
  • Jika pokok dibiarkan selama setahun dan tidak dipotong boleh capai ketinggian hingga 5-6 kaki.

Kandungan Khasiat Daun Rerama :

  • Boleh membantu merawat pelbagai penyakit khususnya kanser dan SLE kerana mempunyai ciri-ciri anti kanser dan anti keradangan yang lazimnya ada pada kebanyakan penyakit.
  • Mampu meningkatkan antibody badan dan merawat penyakit berkaitan sel darah merah.

Nak Dapatkan Anak Pokok Rerama Hijau? Tak Mahalpun!

Hubungi Kami Sekarang!

** Hubungi kami sekarang untuk harga runcit & borong semasa untuk anak pokok. Harga bergantung kepada saiz pokok, dan stok adalah terhad

WhatsApp Kami Di +60 11-5771 7870 Atau Klik Di Sini Untuk Respon Yang Segera. Ruangan Komen Dibawah Hanyalah Sekadar Ruangan Perkongsian Ilmu. Terima Kasih!