Healthy Lifestyles

Rahsia Penjagaan Siku dan Lutut

beautiful and sexy girls in kuala lumpurMenggunakan lemon

Bahan yang terbukti berkesan untuk meratakan warna kulit badan tidak lain tidak bukan, buah lemon. Potong lemon secara nipis, dan sapukannya pada bahagian siku dan lutut anda. Lakukan proses ini selama 30 minit dan bilas dengan menggunakan air suam. Untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat, lakukan proses ini 2 atau 3 kali sehari.

Menggunakan minyak zaitun

Warna kulit bahagian siku dan lutut kelihatan lebih hitam berbanding kawasan lain kerana ia terdiri daripada sel-sel kulit mati lantas menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Jadi, untuk mengatasi masalah ini, sapukan minyak zaitun pada siku dan lutut. Biarkan selama 15 minit dan bilas.

Menggosok dengan span

Untuk pengelupasan sel-sel kulit mati secara halus, anda disyorkan menggunakan span khas atau ‘loofah’ yang mana banyak dijual di kedai yang menjual barang kosmetik. Kemudian, gosok dengan tekanan sederhana dan perlahan pada bahagian lutut dan siku tadi sehingga diyakini sel kulit mati hilang. Akhir sekali, bilas dengan air suam.

Menggunakan pelembab

Setiap kali selepas mandi, jangan lupa untuk memakai pelembab di bahagian lutut dan siku untuk kesan ekstra. Kebiasaannya, kedua-dua kawasan ini sangat kering dan memerlukan lebih banyak kelembapan untuk lebih lembut dan cerah. Lebih bagus lagi jika anda menyapukan ‘body butter’ setiap kali selesai mandi pada bahagian lutut dan siku.

You may also like...

Kindly E-mail Us Your Inquiries with Details + Estimated Budget to spmodels.booking@gmail.com For An Urgent Response! We Will Get Back To You ASAP!