Bunga Mukmin ( Bunga Ratu Pari ) Kering

Bunga Mukmin juga dipanggil Bunga Ratu Pari tumbuh dikawasan pergunungan Nepal. Ianya telah digunakan sebagai penawar sejak berkurun dahulu. Air dari rendaman bunga ini telah menjadi ratu penawar pada pelbagai penyakit. Harus diingatkan yang Bunga ini bukanlah satu jenis ubat, tetapi lebih merupakan minuman penawar yang boleh diamalkan sebagai satu alternatif kepada ubat-ubatan yang begitu mahal dipasaran dengan pelbagai risiko apabila disediakan secara saintifik dimana kebanyakkannya tidak dapat memenuhi piawaian yang ditetapkan dan sesetengahnya mengandungi bahan kimia yang membahayakan pengguna.

Dengan bunga asli yang memang anugerah dari Allah kita mempunyai keyakinan yang ianya tidak memberi kesan yang tidak baik apabila¬†mengamalkannya InsyaAllah. Bunga Herba Perubatan ini juga dalam nama saintifik dipanggil¬†‘GOSSAMPINUS MALABARICA’.

Teh Ratu Penawar adalah nama yang kita berikan kepada rendaman bunga ini kerana khasiatnya yang begitu ketara kepada pengguna. Begitu ramai yang telah memberi kepujian tentang khasiatnya. Bagi mereka yang tidak berpenyakit menyatakan mereka lebih tenaga dan banyak peluh, begitu juga yang mempunyai penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis, Gaut dan yang mempunyai masalah berat badan telah memperolehi hasilnya.

Khasiatnya Membantu membuang toksid dalam badan, membantu memulihkan tenaga, menghilangkan bisa-bisa dalam tubuh dan menjadi penawar kepada pelbagai penyakit seperti sakit urat, lengoh dalam badan, Tenaga batin, memelihara badan selepas penat bekerja, kebas kaki tangan, sakit kepala, pitam, melancarkan pembuangan air kecil, batu karang, gastrik, Demam kuning, wanita lepas bersalin dan BUASIR. Terutama sekali (yang selalu mendapat pujian pengguna) ialah untuk darah tinggi, Kencing Manis, lelah dan Gaut serta memecah lemak dan dapat membantu menguruskan badan bagi mereka yang mempunyai masaalah berat badan. ”

Kasiat Bunga Mukmin / Bunga Ratu Pari

sejak dahulu bunga herSeba perubatan ini telah diamalkan sebagai penawar pelbagai penyakit seperti;

 • Mengembalikan tenaga setelah penat bekerja
 • Lenguh-lenguh sendi
 • Mencegah dan mengubati kencing manis pada peringkat awal
 • Mencegah dan mengubati darah tinggi pada peringkat awal
 • Mengawal bacaan gula bagi penyakit kencing manis
 • Mengawal tekanan darah tinggi
 • Pulih tenaga batin
 • Membakar lemak berlebihan dalam badan (kuruskan badan)
 • Merawat jerawat dan mencantikan kulit.
 • Melancarkan pembuangan air besar untuk menyingkirkan racun-racun di dalam badan
 • Melancarkan perjalanan haid
 • Menghilangkan bau badan
 • Menyejukan badan
 • Menghilangkan kelesuan , lemah lemah serta lenguh-lenguh seluruh badan
 • Menyempitkan faraj (pulih dara)

  *Note:

  1. kencing manis – pada peringkat awalan dapat dicegah penyakit ini. gula yang berlebihan dalam badan akan dikeluarkan mengikut pembuangan air kecing dan ia adalah sangat lawas. Anda akan merasa dalam setiap jam akan membuat pembuangan air kecil. jgn risau! ia akan berhenti setelah kandungan gula di dalam badan tidak lagi di tahap tinggi.

  2. darah tinggi – bagi yang sering pening, rasa nak pitam selepas mencangkung amat di galakkan juga kerana dapat memberi kelegaan pada pengaliran darah.

  3. lemak berlebihan – didapati bg yang mengalami masalah berat badan, dapat mengurangkan sejumlah besar berat badan di dalam masa 3 bulan. Ia bukanlah ubat kurus tetapi anda akan merasa perut kenyang sentiasa, maka secara automatik kita tidak perlu makan bahkan bagi individu yang mempunyai gaya hidup pemakanan yang susah dikawal, cubalah produk ini, ia akan memberi anda kelainan, kenyang sebelum anda ingin menambahkan lagi makanan.

  Cara Guna

 • Rebus atau rendamkan Bunga Ratu Pari kering kedalam air panas selama 20 minit.

1 kuntum untuk 500ml air (1 botol mineral water kecil), tukar kuntum baru untuk rebusan seterusnya. Tambah limau nipis untuk kuruskan badan

WhatsApp Kami Di +60 11-5771 7870 Atau Klik Di Sini Untuk Respon Yang Segera. Ruangan Komen Dibawah Hanyalah Sekadar Ruangan Perkongsian Ilmu. Terima Kasih!